Novinky

Recept na zdravý život s parní troubou Electrolux

Také byste si v novém roce přáli nějaký skvělý recept na zdravý životní styl? Pokud přemýšlíte, že letos to se zdravým jídelníčkem myslíte opravdu vážně, nemusíte se bát, že byste toto skvělé novoroční předsevzetí nedokázali dodržet. S multifunkční parní troubou Electrolux totiž jinak než zdravě už vařit ani nelze. Vaření v páře si navíc oblíbili nejen vyznavači zdravé výživy, ale především gurmáni. V páře lze totiž šetrně připravit zeleninu i lahodné šťavnaté maso s křupavou kůrčičkou. Nebo dokonalý domácí chléb. A představte si, že to vůbec není žádná věda.

 Pára dělá divy

V žádném případě se nemusíte obávat, že byste parní troubu nemohli používat jak jste zvyklí, tedy bez páry. Každá multifuknční parní trouba je vybavena tradičními funkcemi jako je horký vzduch, horní a spodní pečení, gril a jejich kombinace. O tradiční pečení tedy nepřijdete a navíc k tomu máte možnost ještě unikátního využití pečení s párou, které dokáže posunout úroveň pečení ke skutečné dokonalosti. Potraviny takto připravené si totiž zachovávají svou přirozenou chuť, proto je není potřeba tolik solit, ani používat další tuky. Zelenina bude chutná, zachová si svou barvu a především tolik důležité vitamíny, minerály a antioxidanty. A to není všechno. Díky páře ušetříte i elektrickou energii, protože pečete při nižších teplotách a kratší dobu.

Na co všechno se pára hodí

Kromě tradičního pečení v parní troubě jednoduše připravíte například rýži, knedlíky, gnochi nebo brambory. Už nemusíte hlídat, aby vám na varné desce nepřetekla voda. Kromě toho se ale pára skvěle hodí i na kynutí těsta, výrobu jogurtů nebo zavařování i sterilování lahví či ohřev talířů. Dokonce samotné ohřívání pokrmů je s párou mnohem zdravější a jídlo je rovnoměrně prohřáté. Parní trouby Electrolux SteamCrisp nabízí jednu úroveň páry a jsou ideální na pečení domácího pečiva a různých druhů mas. Modely parních trub SteamBoost umožňují použití třech úrovní páry a jejich kombinaci s horkým vzduchem. Můžete v nich připravovat maso, zeleninu i přílohy, nechat kynout těsto, zavařovat nebo sušit. Multifunkční parní trouby SteamPro potom ocení opravdoví gurmáni, kteří dávají přednost přípravě pokrmů ve vakuu metodou Sous-Vide a k dispozici mají dokonce čtyři úrovně páry.

Jedinečné kuchařské kurzy

Pokud byste si přece jen na parní troubu sami netroufli, máte jistotu, že k nákupu multifunkční parní trouby získáte voucher na kuchařský kurz pro jednu osobu v hodnotě 2 500 Kč. Jestli zatím stále s nákupem váháte, zúčastněte se našeho kurzu vaření, kde se pod vedením skvělých šéfkuchařů naučíte vykouzlit lahodná jídla na profesionální úrovni. A hlavně využívat všechny programy naplno. Pokud se potom rozhodnete ke koupi vlastní parní trouby, kurzovné se vám vrátí. Pečení s využitím páry pak můžete vyzkoušet na zdravém receptu z naší originální kuchařky.

Losos připravený na páře s pomerančovou červenou řepou a sýrem s tymiánem

Na přípravu 4 porcí budete potřebovat:

porce lososa

1 pomeranč

2 červené řepy

500 ml pomerančového džusu

100 ml balsamico octa

lžička cukru

lžička másla

kozí nebo jiný sýr

tymián

sůl, pepř

Červenou řepu oloupejte a rozkrájejte na čtvrtiny. Přesuňte ji do rendlíku, podlijte pomerančovým džusem a balsamico octem. Přidejte cukr, řepu uvařte doměkka a hotovou přeceďte. Šťávu z vývaru dále použijte: zredukujte ji o 70 % a následně smíchejte s uvařenou řepou. Pomeranče vyfiletujte.

Lososa osolte, dejte na plech, troubu nastavte na režim Vaření v páře při 70 °C, teplotní sondu nastavte na 53 °C a zapíchněte ji do středu nebo nejvyšší části lososa.

Na talíř naskládejte několik kousků řepy a na ně kousky pomeranče. Lososa podávejte na řepě, k tomu přidejte kozí či jiný sýr dle chuti a čerstvý tymián.

Více na http://www.electrolux.cz

 

Electrolux získal v roce 2020 celkem 7 ocenění Red Dot Design

Red Dot 2020Red Dot Design je jedním z nejvyhledávanějších/nejuznávanějších, nejrespektovanějších ocenění designu. Odborná porota hledá takové produkty, které se od své konkurence odlišují právě v oblasti designu či komunikace. Společnost Electrolux při letošním udílení získala celkem sedm prestižních ocenění a zařadila se tak mezi lídry trhu v oblasti designu.

 „Všechna tato ocenění jsou pro Electrolux opravdu velkým uznáním, říká Pernilla Johansson, vedoucí designu společnosti Electrolux. „Red Dot je již dlouho způsobem, jak ocenit tahouny trhu v oblasti designu. Přibližně 40 mezinárodních expertů posuzuje produkty napříč celým trhem. Jsem velice hrdá na svůj tým, a hlavně na to, že je Electrolux považován za světového lídra designu,“ dodává.

Vítězové Red Dot Design byli vybráni odbornými porotami v oblasti produktového designu, designu komunikace a designu. Vítězné produkty budou představeny v Muzeu designu Red Dot v německém Essenu a online na adrese https://www.red-dot.org/.

Porota ocenila následující produkty:

  • Matná řada spotřebičů Electrolux – porota ocenila nové materiály a designy, kdy se Electrolux odklání od uniformního vzhledu a lesku.

  • Čistička vzduchu Electrolux Pure A9 – porotce soutěže si získala nejen svým moderním vzhledem, ale i inovativními funkcemi, díky kterým bude každý domov čistě bez virů a bakterií.

  • Tyčový vysavač Electrolux Pure Q9 – pyšní se špičkovým skandinávským designem. Kostra vysavače je tvořena z pevného a lehkého hliníku a splňuje tak požadavky nejen mladé generace. Za nejtišším tyčovým vysavačem Electrolux se skrývá špičkové konstrukční řešení, které pocítíte čistě na jeden dotyk.

  • Vysavač Pure D8.2 – opravdu tiché vysávání na všech typech podlah. Jeho hlučnost při plném výkonu totiž dosahuje pouhých 57 dB, čímž se stává nejtišším vysavačem na trhu. Vysavač bude brzy k dostání i na českém trhu.

  • Electrolux vinotéka – rošt z ořechového dřeva přináší naprostou bezpečnost pro všechny typy lahví vína.

  • Chladnička Electrolux Frigidaire Professional Flex4 – nový čtyřdveřový typ chladničky s sebou přináší ohromující vzhled i výkon.

  • Vinotéka Electrolux Vintec V200 – simuluje prostředí vinných sklepů a splňuje i ty nejnáročnější požadavky profesionálních vinařů.

 

ocenění Red Dot  ocenění Red Dot 2u  ocenění Red Dot 1

Vařte jako šéfkuchař metodou Sous-Vide
Vařte jako.....

Ve špičkových restauracích se čím dál častěji můžete setkat se zpracováním pokrmů metodou Sous-Vide neboli „ve vakuu”. Potraviny se připravují ve vzduchotěsném obalu ve vodní lázni s kontrolovanou teplotou. Své o tom ví i trojnásobný vítěz ankety Zlatý kuchař a porotce soutěže MasterChef Česko Jan Punčochář. Inspirujte se jeho receptem a připravte si perličku plněnou kysaným zelím se smržovou omáčkou v multifunkční parní troubě AEG.

Vařte jako 3u

Vakuové vaření je jako kouzlení. Připravíte s ním výborné pokrmy bez rizika převaření. Pokud do vakuových sáčků vložíte třeba maso s čerstvými bylinkami, zůstane šťavnaté a krásně změkne,“ prozrazuje Jan Punčochář. „Díky stejnoměrnému ohřívání v přesně kontrolované teplotě se zachová přirozená chuť, šťáva a textura každé kvalitní potraviny,“ dodává.

S multifunkčními parními troubami AEG SteamPro, které technologií Sous-Vide disponují, se tak můžete i v domácích podmínkách pustit do vakuového vaření a ohromit tak své blízké pokrmem jako od šéfkuchaře.

Funkci Sous-Vide najdete v těchto troubách: AEG BSK892330MAEG BSK792320MAEG BSE792320BELECTROLUX KOAAS31WXELECTROLUX KOAAS31WT, ELECTROLUX KOAAS31CX

Pečená perlička plněná kysaným zelím se smržovou omáčkou       

Na 4 porce budeme potřebovat:   Vařte jako 2

  • 800 g perličky supreme
  • 100 g cibule
  • 50 g uzené slaniny
  • 100 g brambor
  • 20 g cukru
  • 30 ml octa z červeného vína
  • 150 g kysaného zelí
  • 50 g sušeného smrže
  • 800 ml kuřecího vývaru
  • 200 ml smetany
  • 200 g másla
  • pažitka
  • šalvěj
  • sůl
  • pepř

Cibuli a slaninu nakrájíme na kostky a dáme do hrnce. Vše restujeme dozlatova. Přidáme cukr, necháme jej zkaramelizovat a zalijeme octem z červeného vína. Přidáme kysané zelí a zahustíme strouhanou bramborou. Necháme povařit cca 10 minut a vychladnout.

Perličku očistíme a pomocí prstů vytvoříme kapsu mezi masem a kůží. Kapsu naplníme zelím a srovnáme kůži.

Prso zavakuujeme a vaříme v režimu Sous-Vide při 68 °C 36 minut. Následně zchladíme a orestujeme na rozpálené pánvi v oleji po obou stranách po dobu 4 minut.

Sušené smrže namočíme na 2 hodiny do vlažné vody. Vodu z hub scedíme, nalijeme do kuřecího vývaru a necháme redukovat přibližně na 1/3 svého objemu. Hrnec rozpálíme, na oleji orestujeme smrže, přidáme cibuli a máslo a vše důkladně orestujeme. Zalijeme zredukovaným vývarem, přidáme smetanu a povaříme. Na dochucení přidáme nasekané bylinky.

Stránka 1 z 1 - 3 položek celkem